Vaak gestelde vragen

De vaakst gestelde vragen. Kan je jouw vraag niet in deze lijst terugvinden? Dan beantwoorden we ze graag. Neem even contact met ons op via mail, of via ons contactformulier. We proberen elke vraag binnen de werkdag te beantwoorden.

Waarmee kunnen we helpen?

FAQ

Producten en mogelijkheden

Kan er in kleur gegraveerd worden?

Neen, wel schakeringen, maar graveren is een plaatselijke verbranding van het basismateriaal. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om harder of zachter te branden wat een zichtbaar verschil geeft. Moet het echt kleur zijn? Dan zijn er wel wat andere mogelijkheden: we kunnen op erg veel materialen rechtstreeks bedrukken, of mits wat work-arounds gravures overspuiten of inkleuren met speciale verven.

Welke materialen kunnen gegraveerd worden?

Het is belangrijk om een duidelijk verschil te maken tussen graveren en snijden. Niet alle materialen die gegraveerd kunnen worden kunnen ook gesneden worden (-en andersom). We werken dagelijks met hout en MDF, acrylaat/PMMA (plexi), spiegel, leer en steen maar we ontdekken geregeld nog andere materialen die bewerkbaar zijn met de laser (Gyproc, bijvoorbeeld). Van bovenstaande lijst kan alles gegraveerd en gesneden worden behalve steen (enkel graveren).

Ik heb een eigen ontwerp gemaakt, kan ik dat bij jullielaten produceren?

Asboluut. Neem contact met ons op voor een prijsofferte op maat.

Ik heb een voorwerp in bezit dat ik wil personaliseren, kan dat?

Ja, je kan dit naar ons opsturen, wij bewerken het en sturen het terug. Mits afspraak kan het ook binnengebracht worden en bewerkt worden terwijl je wacht.

Ik heb een idee, maar kan het zelf niet tekenen.

We kunnen voort met een zo gedetailleerd mogelijke uitleg en eventueel een (al is het slordige-) schets. Wij hebben een grafische afdeling die technisch alles kan uittekenen in samenspraak met de productontwikkelaar.

Wat is het grootste formaat dat jullie in 1 stuk kunnen snijden/bewerken?
  • Laser: 100cm x 160cm. Groter doen we ook, maar kan niet in 1 paneel.
  • CNC: 250 cm x 300 cm
Kan er tot een bepaalde diepte gesneden worden?
  • Laser: Een laser snijdt op 1 gericht punt en kan niet (in tegenstelling tot een CNC)
    stukken materiaal wegfrezen. Wat wel kan is gelaagd werken, waar we de bovenste laag uitsnijden en verlijmen op een basisplaat die niet uitgesneden is.
  • CNC: Ja
Kunnen jullie metaal, staal of aluminium bewerken?

Metaal en aanverwante materialen kunnen we enkel graveren. Metalen met een coating geven een erg mooi resultaat omdat we op specifieke plaatsen de coating weglaseren waardoor het blote metaal zichtbaar wordt op die plaatsen. Metalen zonder coating kunnen we ‘marken’, dat is een chemische reactie die permanent is en een (doorgaans-) donkergrijze opdruk geeft.

Bestellen

Wat is de doorlooptijd van een bestelling?

Voor standaard producten in lage oplages mag je rekenen op 1 à 2 dagen voorproductie en hetzelfde voor de verzending. Dringende bestellingen kunnen altijd in samenspraak en kunnen indien nodig dezelfde dag opgehaald worden in ons Atelier in Mechelen. Specifieke materialen kunnen langer duren omdat deze niet allemaal in grote hoeveelheid op voorraad zijn. Ook grote oplages kunnen langer duren maar hierover wordt zonder uitzondering op voorhand duidelijk over gecommuniceerd.

Is het mogelijk om zonder afspraak langs te komen?

Wij hebben geen showroom, langskomen kan altijd maar het is wel aangeraden om eerst een afspraak te maken zodat de juiste persoon je kan ontvangen en verderhelpen.

Verzending, retouren of ruilen

We use all major carriers, and local courier partners. You’ll be asked to select a delivery method during checkout.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Gepersonaliseerde, of op maat gemaakte zaken kunnen we jammer genoeg niet terugnemen.

Standaard, niet-gepersonaliseerde producten kunnen retour gezonden worden tot maximaal 2 weken na aankoop. Neem hiervoor contact met ons op zodat we kunnen bijstaan bij het proces.

Naar welke landen verzenden jullie?

Zeer frequent naar België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Maar we verzenden op aanvraag wereldwijd. Neem contact met ons op voor een offerte op maat

Contacteer ons

Heeft u een vraag over uw bestelling of een algemene vraag?